2011. december 8., csütörtök

Francia márkák

Most egy kicsit rendhagyó bejegyzéssel jövök, ugyanis nem ötletet mutatok be, hanem néhány francia játék márkára hívnám fel a figyelmeteket.


Néhány napja belevesztem ezeknek a márkáknak a termékeikbe és a koncepciójukba. Teljesen az én ízlésem és elveim szerint állítják össze a játékaikat. Mondom miért...


-Többnyire természetes anyagokkal dolgoznak.
-Grafikus dizájnerek dolgozzák ki a figurákat, így nem lesznek "egy kaptafás" játékok, hanem egyedi és kortárs művészeti alkotásokká válnak. Ez nem csak azért szimpatikus nekem mert művészi, hanem mert a gyerek fantáziáját egy másik irányba mozdítják el, mint a hagyományos játékok. Illetve különlegessé válnak, ami szerintem klassz egy gyereknél, hiszen ha a barátai átjönnek nem a saját játékaikkal találják szembe magukat (lássuk be, van hogy egy játék, szinte minden gyerekszobába megtalálható... és ez nem valami fantáziadús... :( ). Így nem csak a játék különleges, hanem a tulajdonosa is azzá válik kissé. :) Bár lehet, hogy ezt csak én gondolom így. :)
-Ötletes, fantáziadús játékokról beszélünk, amelyek fejlesztően hatnak a gyerekekre.


De most jöjjenek a márkák:http://www.janod.com/

Letisztult, mégis színes és izgalmas játékok. Szépséges grafikájuk van. Piciktől kezdve a nagyobbakig, mindenféle játékot találunk (puzzle, építőjáték, formaberakók, társasok, zenei eszközök, konyhás játékok...stb.) . Árkategóriában (szerintem) változatos a felhozatal. Vannak drágábbak és vannak elérhető árban lévő játékok. 
Kedvenceim:

Jérce társasjáték, Bohócos mágneses doboz (ki kell rakni a pofikat), Vízi puzzle bőröndben...
Ez persze csak néhány azok közül ami nekem tetszik. Keressetek rá és böngésszetek kedvetekre a hazai játékáruházakban ettől a márkától. Szerencsére kapható egy részük nálunk is. :)

A másik márka a :


http://www.djeco.com/

Szinte ugyanazok érvényesek erre a termékre is, mint a Janodra. Talán azzal kiegészülve, hogy ez a termék rengeteg dekorációt is gyárt. Ékszereket a gyerekeknek, falmatricákat, origami készleteket, festőkészleteket...stb. Ezek mellett pedig persze a klasszikus játékok, mint a puzzle, társas, építőkockák, formaberakók...stb.)

Kedvenceim: 

Jó éjt puszi társas (3 éves kortól) :), konyhás kiegészítő játékai (bár ezeket drágának tartom!), kreatív állatos kollázskészítő csomag. 
Szeretnélek megkérdezni Titeket, hogy mennyire szeretnétek ilyen bejegyzéseket látni? Mennyire vagytok kíváncsiak arra, ha találok egy jó márkát, vagy játékot? Mennyire vagytok kíváncsiak a véleményemre, ajánlásaimra? Megköszönöm, ha az oldalsávban elhelyezett, erre vonatkozó kérdésre válaszolnátok. Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...