2012. június 8., péntek

Matricás lego-k

Megvallom őszintén én soha nem láttam értelmét a matricáknak (míg rá nem leltem a scrapbookra :P :D) . De komolyan. Kapunk a boltban, ha vásároltunk, kapunk a doktor nénitől, veszünk a boltban kis csomagban, gyűjthető formában...stb. Ám a gyerekeknek töretlen a rajongásuk irántuk. De én irtózok a falra, asztalra ragasztott kis matricáktól, pont emiatt a lányomnak egy füzetet jelöltem ki ahová ragasztgathatja a szerzeményeit. De belátom, ez nem olyan izgalmas, mintha a szobájába ragasztgathatná őket.
DE MOST! Találtam egy remek ötletet, hogy miként lehet hasznos játékká formálni ezeket a (pár híján, memória játéknak nem alkalmas) ragadós képeket. Legókra és egyéb egymásba illeszthető játékokra ragasszuk fel, lehetőleg úgy, hogy 2-3 elemet lefedjen az oldalán. Majd vágjuk/szeleteljük fel az elemek számának megfelelően. TADAM! Kész is a multifunkciós játék. Képkirakó és építőjáték egyben! :)
Zseniális! Nektek hogy tetszik?


Forrás: icanteachmychild


Ha tetszett a bejegyzés, akkor kérlek pipáld ki a bejegyzés alatt, a véleményedet legjobban kifejező rubrikát. De persze kommentet is hagyhatsz! Annak még jobban örülök! :)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...